Bricklayers

Action

Snelheid. Iedereen blijft in actie met behoud van de juiste focus.
Bouw structuur & routine, zorg voor inzicht in je voortgang en vergroot je realisatiekracht om pro-actief te kunnen inspelen op veranderingen in je organisatie.
Voor onze modules maken we gebruik van workshops (online en/of in persoon), coaching, tools & templates. Doe onze gratis quick scan om te kijken waar de grootste aandacht nodig is binnen jouw bedrijf of vraag direct meer informatie aan als je al weet wat je nodig hebt. Binnen de bouwsteen action kan je de volgende modules volgen of combineren
Overlegroutine
Nuttig en efficiënt. Structuur die je verder helpt in plaats van beperkt.
Veel gepraat, maar weinig actie? Een-op-een discussies die de hele meeting overnemen? Je loopt met meer vragen de deur uit dan je erin ging? Herkenbaar, maar onnodig. Als ondernemende organisatie klinkt overlegroutine wellicht als iets voor grote logge corporates, maar niks is minder waar. Met de juiste vorm, frequentie en input van je vergaderingen zorg je ervoor dat informatie snel en accuraat door de organisatie heen stroomt, waardoor je van reactief naar pro-actief bijsturen kan gaan. Iedereen is betrokken, komt met energie de vergadering uit, en weet wat ze te doen staan.
In deze module focussen we op 2 aspecten: het ontwerpen van de ideale overlegroutine voor jouw bedrijf en vervolgens het inrichten van de perfecte meeting. De juiste input, output en betrokkenen. Snel, efficient en, niet onbelangrijk, leuk.
Voor wie?
Voelen vergaderingen soms als een noodzakelijk kwaad? Kom je er vaak te laat achter als iets mis gaat, of een deadline niet gehaald gaat worden? Dan is dit de ideale module voor jouw organisatie!
Wat?
Perfect als losstaande module. Maak hem nog concreter met de management en/of operationele KPI’s modules. Ook een goed vervolg op de doelen modules.
Prijs
Vanaf €1.195,-
Actie management
Heldere communicatie en bewaking van acties. Zodat je kunt focussen op de executie.
Je hebt een efficiënte meeting waarin je de juiste acties vaststelt met elkaar om op te pakken. Iedereen krabbelt wat op zijn eigen papiertje en gaat vol goede moed weer aan de bak. Het volgende moment dat je weer bij elkaar komt kijken we elkaar vragend of verwijtend aan. Acties zijn vergeten of niet opgepakt.
De reden hiervan zit niet in onwil. Het zit in het feit dat acties niet goed landen bij degene die hem op moet pakken en dat de voortgang niet transparant is. En dat terwijl dit met enkele simpele afspraken en tools eenvoudig is te ondervangen. Daar gaan we mee aan de slag in deze workshop!
Voor wie?
Voor teams die merken dat dezelfde issues vaker terugkomen, omdat afgesproken acties tussen wal en schip belanden.
Wat?
Perfect als aanvulling op de module overlegroutine, maar ook in te zetten als losstaande module
Prijs
Vanaf €595,-
Getting things done
Ontdek waarom simpel soms moeiljk kan zijn
Herkenbaar? Werkdag achter de rug. Keihard gewerkt, veel gedaan, maar alles bovenaan de to do lijst staat nog open. Er zijn veel time-management trainingen om je week zo optimaal mogelijk in te delen. De juiste alerts in je outlook zetten. De piepjes van je telefoon op stil zodat je niet afgeleid wordt. Pomodoro technieken om gefocust te blijven.
Maar laten we eerlijk zijn, die to do’s worden vaak niet uitgesteld omdat ze te complex zijn en je de tijd er niet voor hebt. Op de een of andere manier was alles belangrijker dan datgene wat je had moeten doen. En dan kan je nog zoveel manieren aanleren om je tijd goed in te delen, de diepere oorzaak dat je het in de eerste plaats niet hebt gedaan is er nog steeds. En die slag gaan we in deze workshop slaan. Samen onderzoeken we wat hier aan ten grondslag ligt en hoe je die belemmeringen kan wegnemen.
Voor wie?
Personen of teams die merken dat deadlines halen – het juiste doen, op tijd en binnen budget – een uitdaging is. Niet omdat er niet hard gewerkt wordt, maar omdat er niet aan het juiste wordt gewerkt.
Wat?
Als losstaande module of perfect te combineren met bijvoorbeeld het persoonlijke actieplan.
Prijs
Vanaf €595,-
Persoonlijk actieplan
Iedereen autonoom aan de slag: vertaal je jaarplan naar persoonlijke actieplannen
Mensen houden van autonomie. Een werknemer is op zijn best als hij zelf zijn agenda kan bepalen, maar ook de toegevoegde waarde van zijn inspanningen weet. Als mensen niet weten waarom ze iets moeten doen en dat ook ad hoc moeten opleveren raken ze niet gemotiveerder. Van de zin ”doe maar gewoon wat ik zeg” is niemand ooit beter gaan presteren.
Zorg dat het team een persoonlijk actie plan heeft. Een actieplan dat precies aansluit bij de jaardoelen en gebaseerd is op de geformuleerde strategieën. En plan waarmee ze zelfstandig kunnen opereren, hun eigen planning kunnen bepalen, thuis of op kantoor, op hun best.
Voor wie?
Voor jou en het team, voor iedereen die focus wil houden en zich niet wil laten afleiden door de day to day business.
Wat?
Een perfecte aanvulling op de overige doelen modules. Maar ook opvolging aan jullie plannen geven is essentieel. Vul deze workshop aan met de workshop overlegritme  om die opvolging optimaal in te richten. Kijk ook eens bij het Solid Core programma, waarbij deze module als onderdeel aan bod komt.
Prijs
Vanaf €1.195,-