Bricklayers

Cash

Cash. De juiste beslissingen op basis van hun financiële impact. 
Je bedrijf gezond houden terwijl je groeit. Daarvoor is het belangrijk dat je je cijfers begrijpt. Hoe moet je je balans lezen? Hoe je winst & verliesrekening? En wat is een cash flow statement? Krijg inzicht in je financiële kansen én risico’s en leer hoe je je cash kunt vergroten om je groei te financieren.
Voor onze modules maken we gebruik van workshops (online en/of in persoon), coaching, tools & templates. Doe onze gratis quick scan om te kijken waar de grootste aandacht nodig is binnen jouw bedrijf of vraag direct meer informatie aan als je al weet wat je nodig hebt. Binnen de bouwsteen cash kan je de volgende modules volgen of combineren
Begroot volgens je plannen
Timmer je plannen dicht met cijfers
Plannen zorgen voor onrust zonder een passende begroting. De jaarplannen hebben financiële consequenties. Bouw deze plannen onder onze begeleiding om tot een dichtgetimmerde begroting.
We starten met de de basis van jullie bedrijf, jullie omzet en de marge.  Uit welke bouwstenen bestaan die? En hoe beïnvloeden de plannen van volgend jaar jullie marge? Wie heb je nodig om jullie plannen te behalen, hoe begroot je personeel nu op een handige manier?  En wat er is minimaal aan marketing nodig om de missie te ondersteunen?
Voor wie?
Founders of managers van groeiende bedrijven die op zoek zijn naar een heldere begroting die ze houvast geeft.
Wat?
Goed met een groep peergroup te doen. Maar ook te boeken als 1 op 1 sessie
Prijs
Vanaf €295,- per deelnemer
Verhoog je cash
Weet aan welke knoppen je moet draaien
Voor groeiende bedrijven is cash cruciaal. Het enige keiharde feit binnen je cijfers is je bankstand. Als je zorgen over cash hebt kan je niet meer doen waar je goed in bent, innovatief en creatief denken. Hoe kan je je cash positie verbeteren zonder meteen te denken aan externe funding? Als founder is het essentieel dat je begrijpt hoe jullie financiële verhaal in elkaar steekt.
In deze workshops nemen we die knoppen door en passen we ze ter plekke toe op jullie business. Een klein beetje finance theorie maar vooral heel veel business.
Voor wie?
Elke founder die eerst zijn eigen cash flow wil vergroten voor hij op zoek gaat naar externe funding.
Wat?
Goed in een peergroup te doen maar uiteraard ook 1 op 1 te boeken.
Prijs
Vanaf €195,- per deelnemer
Snap je cijfers
Voor jou zijn cijfers geen zoekplaatje meer
Je bent ondernemer. Met jouw innovatieve en creatieve manier van werken heb je een succesvol product weten neer te zetten. Een nadeel aan het ondernemerschap, de boekhouding. Je voelt de verantwoordelijkheid daar zo nu en dan een blik op te werpen maar waarom is het toch zo’n zoekplaatje? Hoe kan het toch dat mijn winst niet overeenkomt met mijn bankstand?
In deze workshop nemen we jullie mee naar de basics van finance. Het verschil tussen het resultaat, de balans en de cash flow. Jullie komen deze workshop niet uit als boekhouders, gelukkig niet, maar jullie weten wel de juiste vragen te stellen aan jullie finance afdeling of jullie accountant. In control.
Voor wie?
Elke founder die zijn boekhouding wil snappen en zijn finance team scherp wil houden.
Wat?
Goed in een peergroup te doen maar uiteraard ook 1 op 1 te boeken.
Prijs
Vanaf €195,- per deelnemer
Interne controle
Word jij ook zo moe van dubbel betaalde facturen?
Betalingen. Elke week gaat er weer een stroom cash richting jullie leveranciers. Nieuwe klanten. Salarissen. Een foutje en er stroom zomaar teveel cash het bedrijf uit of er stroomt te weinig cash naar binnen.
Interne Controle is een vak apart en we gaan jullie niet meenemen in een college over de theorie hierachter. Maar we nemen jullie wel mee in de kansen en risico’s en laten vooral zien welke controletools jullie makkelijk en snel kunnen implementeren om fouten te voorkomen.
Voor wie?
Elke founder die de juiste salarissen wil betalen en zijn leveranciers liever niet dubbel.
Wat?
Goed in een peergroup te doen maar uiteraard ook 1 op 1 te boeken.
Prijs
Vanaf €195,- per deelnemer