Bricklayers

People

Eenheid. Een gedreven team dat positief communiceert en optimaal samenwerkt.
Dat is in één zin wat je krijgt binnen de bouwsteen people. Elimineer conflicten en miscommunicatie en voorkom onnodig tijd- en kwaliteitsverlies.
Voor onze modules maken we gebruik van workshops (online en/of in persoon), coaching, tools & templates. Doe onze gratis quick scan om te kijken waar de grootste aandacht nodig is binnen jouw bedrijf of vraag direct meer informatie aan als je al weet wat je nodig hebt. Binnen de bouwsteen people kan je de onderstaande modules volgen of combineren.
Team karakter
Optimale samenwerking voor snellere resultaten en verhoogd werkgeluk
De mensen zijn het cement van elke organisatie. Iedereen weet het, weinigen besteden er op tijd de benodigde aandacht aan. Een succesvolle samenwerking begint met inzicht in jezelf en je teamgenoten. Jullie herkennen, waarderen en benutten de onderlinge verschillen. Je gaat van zelfbewustzijn naar teambewustzijn. Legt de basis voor verbeterde communicatie en samenwerking. Daarmee zijn jullie in staat om uitdagingen aan te pakken. In deze module krijg je inzicht in denk- en actiestijlen van de individu en het team. Waar liggen jullie valkuilen en jullie kracht? Waardoor lopen sommige dingen zo stroef en hoe kan je dat veranderen?
Voor wie?
Begint de samenwerking stroever te lopen en steken frustratie en onnodige fouten steeds vaker de kop op? Of wil je dit juist voor zijn? Voel je dat er meer uit het team te halen is en ben je op zoek naar iets dat niet na 1 keer weer vergeten is?
Wat?
Als losstaande module perfect voor eerste inzichten, als onderdeel van een teamdag of strategietraject. Meer focus op het team? Kijk dan naar het team effectiviteitsprogramma of combineer met bijvoorbeeld effectief communiceren. Dient ook perfect als startpunt voor elke uitgebreider programma zoals het Solid Core programma.
Prijs
Vanaf €595,-
Exclusief persoonlijkheids vragenlijst & online portal
Kernwaardes
Het DNA van je bedrijf
Waar staan wij voor? Wat verbindt ons? Wat voor bedrijf willen wij zijn en welke keuzes maken we daarvoor? Vragen waar je met elkaar een antwoord op gaat geven. In deze module definieer je niet alleen je cultuur maar leg je de basis voor duizenden microbeslissingen die gaan komen. Voor de toekomst. Want alles wat je gaat doen moet in lijn liggen met de waardes die jullie als team en organisatie overeen zijn gekomen. Misschien denk je dat iedereen hetzelfde denkt en voelt, maar vastleggen zorgt voor borging en zeker weten dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Immers, met het schalen van het bedrijf komt het uitdragen van die cultuur ook bij meerdere mensen te liggen. Je kan vervolgens ook in het het aannemen van nieuwe mensen toetsen of die passen bij jullie bedrijfswaardes.
Voor wie?
Organisaties die de noodzaak beginnen te voelen de neuzen 1 kant op te krijgen. De basis willen gaan leggen voor een cultuur die zo verweven is met de mensen, producten en processen dat er geen twijfel over bestaat wat de juiste beslissing is.
Wat?
Deze sessie is heel goed stand-alone te doen, maar is ook uitstekend te combineren met andere modules. Kijk eens naar het Solid Core programma als je klaar bent om meer focus en structuur op meerdere gebieden in je organisatie aan te brengen.
Prijs
Vanaf €795,-
Optimale communicatie
Omdat hoe je communiceert al voor de helft het succes van een team bepaalt
De feiten en details of juist de verdere mogelijkheden? Het mogelijke effect op het team of een duidelijk actieplan voor de vervolgstappen? Veel woorden en gebaren of kort en zakelijk? Duizenden manieren om met elkaar te communiceren, maar we houden het vaak alleen bij onze eigen voorkeur. Optimale communicatie zorgt er echter voor dat je een boodschap zodanig overbrengt dat de perceptie van de ontvanger overeenkomt met die van jou. Oftewel, de stijl en methode van communiceren zijn altijd afgestemd op de ontvanger.
In deze module zoomen we in op de verschillende voorkeuren binnen het team. De do’s en de don’ts. Zodat ambiguiteit verdwijnt en plaatsmaakt voor duidelijkheid. Dat iedereen zich gewaardeerd en gehoord voelt. En de boodschap elke keer weer luid en duidelijk overkomt. Met als resultaat een visueel overzicht van ieder zijn communicatievoorkeuren. Jullie tool om constructief te communiceren en verwarring of frustratie te voorkomen.
Voor wie?
Onnodige frustratie, onbegrip en tijdsverlies door ineffectieve of zelfs afwezige communicatie? Dit is voor teams die hun communicatie een impuls willen geven om de samenwerking makkelijker, efficienter en fijner te laten verlopen Die erkennen dat mensen verschillend zijn en die verschillen niet langer als barriere maar als mogelijkheid willen zien
Wat?
Deze sessie is ook optimaal te combineren met de team karakter module, waar de verschillende denk en actiestijlen aan bod komen. Maar eigenlijk onmisbaar in elk traject dat je wilt gaat doen.
Prijs
Vanaf €595,-
Lerende organisatie
Op een positieve manier elkaar helpen te ontwikkelen
Lerende organisatie. Klinkt vaag, en als je er geen handen en voeten aan geeft zal het dat ook blijven. Terwijl het toch essentieel is om als bedrijf je continu te blijven ontwikkelen, op een manier die vanzelfsprekend is. Die aanvoelt als een tweede natuur en daarom geen energie kost, maar alleen oplevert.
In deze module maken we hier een start mee. Dit doen we door op twee pijlers te focussen. De eerste is het concept van feed forward: een manier om elkaar op een positieve manier te helpen groeien. Daarnaast identificeren we waar op dit moment de groei en ontwikkelkansen liggen op individueel en teamvlak.
Voor wie?
Teams en organisaties die zelflerende kracht in willen zetten. Die inzien dat de beste manier om te leren van elkaar is. 
Wat?
Deze sessie is perfect te combineren met de optimale communicatie module, zodat je je feed forward naadloos kan afstemmen op de ontvanger en deze nog waardevoller kan zijn.  
Prijs
Vanaf €595,-
Individuele coaching
Krijg nieuwe inzichten om de juiste keuzes te maken die jou verder brengen
Naast de groepstrainingen bieden we ook individuele coachtrajecten aan. Een coachtraject bij ons gaat over inzichten en keuzes. Wij stellen de vragen en doen de oefeningen die jou aan het nadenken zetten, zodat jij verder komt en keuzes kunt maken. Dat is voor ons coaching. Ons trajecten zijn veelal gericht op belemmeringen of frustraties die je op de werkvloer ervaart maar we bieden ook loopbaankeuzetrajecten aan.
We gaan terug naar de kern: ontdekken wat jij belangrijk vindt, wat bij je past, wie je bent en wat jouw waarden zijn. Hierdoor maak je veel makkelijker keuzes om je doelen te bereiken. Onze eigen coach is aangesloten bij de NOBCO en werkt volgens de oplossingsgerichte methode waarbij veel gebruik wordt gemaakt van NLP-gebaseerde oefeningen.
Voor wie?
Iedereen die vastloopt in frustraties, gevoel heeft niet uit zijn eigen patroon van denken en handelen te kunnen komen. Of degenen die juist vooruit willen kijken, een beroepsmatige keuze willen maken en daar zelf niet helemaal uitkomen.
Wat?
Een traject bestaat meestal uit 6 gesprekken van 1,5 uur en kan online plaatsvinden maar ook op een externe locatie die geschikt is voor coachgesprekken.
Prijs
Vanaf €1.395,-
Teamuitbreiding
Uitbreiden op basis van behoefte 
Met groei komen nieuwe uitdagingen. Met nieuwe uitdagingen heb je soms nieuwe kwaliteiten nodig. Onderzoek hoe je je team karakter kan aanvullen om je optimaal voor te bereiden op deze uitdaging. In deze module gaan we samen in kaart brengen wat het huidige team karakter is door het bepalen van de individuele denk en actievoorkeuren. Hierna bepalen we waar de behoeftes liggen en hoe je daar in het aannemen van nieuwe mensen zo goed mogelijk op kan voorsorteren. 
Voor wie?
Organisaties die willen uitbreiden en hun teamsamenstelling wil afstemmen op de huidige en komende behoeftes
Wat?
Prijs
Vanaf €1.195,-
Exclusief persoonlijkheids vragenlijst en online portal